چگونه عینک آفتابی خوب بخریم؟
نوشته شده توسط : حسنا عزیزی

 

1. هرگز از دست فروشان عینک آفتابی فله ای خریداری نکنید. ضررهای عینک غیر استاندارد خیلی بیشتر از منافع آن است. این عینک ها ضد اشعه نیستند و موجب ضعیف شدن چشم و خستگی آن ها می شوند. چشم عضو حساس و مهمی در بدن است و بهتر است بدانید در صورت تخریب سلول های عدسی چشم، این سلول ها به هیچ وجه مجدد ساخته و جایگزین نمی شوند.

2. پیش تر عینک خوب طلق تیره تری داشت، هنوز هم اولین و بهترین راه تشخیص اصل بودن، تیره بودن عدسی آن است، اما امروزه عینک های پلاریزه ی روشنی هم ساخته می شوند که کاملاً استاندارد و قابل قبول هستند.

3. آنچه در عینک آفتابی اهمیت دارد عدسی و فریم آن است. عدسی باید قابلیت جذب نورهای مضر خورشید را داشته باشد. این امر با برچسب تقلبی مثلاً U7400 امتحان نمی شود، بلکه باید با دستگاه تست شود.

4. اشعه های مضر خورشید دو اشعه ی ماورای بنفش و مادون قرمز هستند که به مرور باعث ایجاد آب مروارید و کوری چشم می شوند. البته مضر بودن ماورای بنفش خیلی بیشتر است. علاوه بر این دو اشعه، میزان روشنایی نیز بسیار مهم است. این موضوع اغلب مورد توجه عموم افراد نیست. برای مثال زمانی که از منزل خارج می شوید یا به کوه پوشیده از برف نگاه می کنیم، چشم با به یکباره با نوری حدود 1000 برابر بیشتر از نور قبلی روبرو می شود و آسیب آن غیر قابل جبران است.

 

5. جنس عدسی عینک های تقلبی پلی کربنات است که به آسانی خراش برمی دارند و این شیارها موجب شکست نور شده، به چشم آسیب می رسانند.

6. راه دیگر شناخت تقلبی بودن عینک آفتابی این است که اگر عدسی آن را روی عدسی عینک فتوکروم (فرومتیک) قرار دهیم و آن دو را به مدت 1 دقیقه زیر نور خورشید قرار دهیم، عینک فرومتیک تغییر رنگ داده، تیره می شود و این نشانه ی تقلبی بودن عینک آفتابی است.

7. روش ساده تر دیگر: موج انواع کنترل ها (تلویزیون، دزدگیر و ...) از عینک های آفتابی اصل عبور نمی کند.

8. فریم نایلون یا کامپوزیت دوام بیشتری دارد، اما شکننده تر هستند. فریم های فلزی چندان شکننده نیستند، اما امکان تغییر شکل و خمش دارند.

9. در مورد عدسی ها هم عدسی های شیشه ای در مقابل نور بهتر عمل می کنند و دیرتر خش می افتند، اما شکننده تر و سنگین تر هستند. در عوض عدسی های پلاستیکی دیرتر می شکنند و آن هایی که بهترند و کمتر خش می افتند، قیمت بالاتری دارند. عدسی های پلی کرومیک که با ورود به روشنایی تیره می شوند، بهترین گزینه هستند.

10. رنگ های زرد و کهربایی بیشتر برای هوای مه آلود و همچنین ورزش هایی که نیاز به سرعت بالا دارند (مانند دو و میدانی یا تنیس)، به کار می آیند. عدسی های دودی و خاکستری بهترین انتخاب برای رانندگی و مصارف عمومی هستند. تنها عیب آن ها این است که با استفاده کردن از آن ها درک عمق تا حدودی مشکل می شود. به همین دلیل در شب برای رانندگی به هیچ وجه نباید از این عینک ها حتا عینک شب استفاده نمود.

11. به جز دو رنگ بالا، عینک های با عدسی های بنفش، صورتی، آبی و ... برای استفاده در هیچ شرایطی مناسب نیستند و تنها جنبه ی زیبایی و پیروی از مد دارند. عینک های آفتابی آینه ای (مانند عینک های پلیس) نیز محافظین خوبی برای چشم نیستند. همچنین عینک هایی که عدسی آن ها در بالا تیره هستند و به سمت پایین روشن تر می شوند، انتخاب خوبی محسوب نمی شوند، زیرا نورهایی که از پایین به چشم می رسند، تأثیر منفی خود را دارا هستند.

12. روی هم رفته رنگ خاکستری بهترین گزینه برای انتخاب عدسی است. خاکستری تمام طیف نور را به طور یکسان جذب می کند.

13. شیشه های پلاریزه نیز اهمیت زیادی دارند. این خصوصیت عدسی ها در برابر نورهای منعکس شده، مانند نور روی آب، برف، جاده و ... بسیار مؤثر هستند. ذرات نور یا فوتون ها به شکل موج حرکت می کنند. شیشه های پلاریزه فقط به امواج عمودی اجازه ی عبور می دهند و چون اکثر امواج منعکس شونده و مضر افقی هستند، این نورها مسدود شده و به چشم نمی رسند.

14. بیشترین ساعت استفاده از عینک آفتابی در شرایط معمولی بین 10 تا 16 است، اما گاهی قبل و بعد این ساعت نیز عینک لازم است.

15. برای افرادی که عینک طبی استفاده می کنند، عینک های آفتابی طبی نیز وجود دارد. گاهی هم عینک آفتابی به شکل کلیپ روی عینک طبی قرار می گیرد.

16. عینک های چینی معمولاً تقلبی و عینک های ایتالیایی بهترین عینک های موجود در بازار هستند. رینج قیمت عینک آفتابی خوب بین 14 تا 800 هزار تومان است.

عینک آفتابی




:: بازدید از این مطلب : 443
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 28 تير 1395 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: